Jótállás ügyintézése

Garanciális ügyintézési idő meghosszabodása koronavírus időszak alatt:

 • A meghibásodott készülékek javítási ideje nagyságrendekkel megnőhet a jelenlegi körülményekre való tekintettel. Sajnos a helyzet Vis Major, de természetesen webáruházunk mindent megtesz azért, hogy a javításra leadott készülékek szervizelése a körülményekhez mérten a lehető leghamarabb megtörténjen.
 • Javasoljuk továbbá, ha a terméked olyan hibával rendelkezik, mely a használatot jelentősen nem befolyásolja, akkor kérjük ne add le javításra, csak a korlátozások megszűnése után, szem előtt tartva a fent említett okokat, valamint a fertőzés veszély és a kontaktusszám csökkentését is.

Megértéseteket és türelmeteket köszönjük.

 Termékeinkre 1 év jótállást vállalunk mind összeszerelésre, és a hardverekre egyenként.
Az összeszerelésre csak akkor érvényes a jótállás, ha az még nem volt szétszedve.

A Jótállás érvényesítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot.
Levelében kérjük írja le a pontos problémát.

A 3 napon belüli vásárlásnál hogyan működik a jótállás?

A vásárlástól számított 72 órán (3 munkanap) belül meghibásodott terméket azonnal cseréljük vagy ha cserélni nem tudjuk visszafizetjük az árát.  Ha a hiba nem egyértelmű, akkor fenntartjuk a jogot magunknak a termék bevizsgálására. A 3 munkanapon belüli ügyintézéshez a terméket csak eredeti csomagolásában és minden tartozékával vesszük át, ellenkező esetben csak a normál jótállás ügyintézésben tudjuk a terméket kezelni. 
Hibátlan terméket nem törvényi kötelességünk visszavásárolni!

 Mik a Jótállás érvényesítésének feltételei?

 • Jótállásos javításra terméket csak eredeti kiegészítő tartozékaival (leírás, kábelek,
 • Jótállás zárócimke megléte, sérülésmentes állapota.

Sérülten kézbesített csomagra vonatkozó feltételek:

Kérjük, hogy átvételkor ellenőrizd a csomagot lezáró eredeti “AQUA WEBÁRUHÁZ” logóval ellátott ragasztószalag sértetlenségét. Sérült ragasztószalaggal kapcsolatos kifogásokat az átvétel után nem áll módunkban elfogadni. Amennyiben külsérelmi nyom található a csomagoláson, kérünk, hogy vegyél fel kárjegyzőkönyvet a szállítást végző logisztikai cég munkatársával, ellenkező esetben reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Mik a jótállás alól kizáró okok?

 • A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb fizikai-, látható sérülés.
 • Nem rendeltetésszerű használat. Nem rendeltetésszerű használatnak minősül a termék gyári beállításait meghaladó teljesítményen történő használat, a termék leírásában megadott paramétereket meghaladó mechanikai / elektromos terhelés, illetve egyéb nem a célnak való felhasználás.
 • Helytelen tárolás, elemi kár okozta meghibásodás.  (pl. villám, túláram)
 • Amennyiben a terméken végzett javítási / szerelési munkálatokat nem az azokat elvégezni jogosult, megfelelő jogosítványokkal, szakképzetséggel nem rendelkező harmadik személy, vagy a vásárló végzi és a hiba ennek következtében keletkezett.
 • Szállítás vagy üzemeltetés közben külső események hatására bekövetkező meghibásodás.
 • Hiányzó vagy sérült jótállási zárócimke.

Mely hibák nem jótállás jellegűek?

 • Bárminemű szoftveres probléma (operációs rendszer, meghajtó program, BIOS-, szoftverfrissítés, felhasználó általi hibás telepítésből fakadó hibák.)
 • Természetes elhasználódás.